Dokumentacja RODO

Dokumentacja jest jednym z elementów wdrożenia ochrony danych osobowych w firmie.
RODO wymaga wprost jedynie kliku elementów dokumentacji, resztę pozostawiając ocenie przedsiębiorcy.
Wyzwaniem jest identyfikacja tych dokumentów, których rzeczywiście potrzebujesz.
Kluczem do tego jest poznanie sposobu działania Twojej firmy i spełnienie wymagania rozliczalności.
RODO wymaga od Ciebie, abyś był w stanie udowodnić, że znasz wymagania i je spełniasz (lub jesteś w stanie to zrobić jeśli zajdzie konkretna sytuacja). Musisz więc mieć gotowe sposoby postępowania (procedury, instrukcje, polityki), np. aby:

  • Skutecznie realizować żądania osób,
  • Zarządzać incydentami i naruszeniami,
  • Zarządzać ryzykiem,
  • Dostarczać odpowiednich informacji osobom, których dane przetwarzasz,

Nasz zespół ekspertów opracuje dla Ciebie indywidualny zestaw dokumentów, których wdrożenie sprawi, że będziesz działać zgodnie z wymaganiami RODO. Dokumenty przygotujemy po poznaniu Twojej firmy i w zgodzie ze sposobem jej działania.

Co otrzymasz w ramach usługi przygotowania dokumentacji RODO?

Po analizie procesów w Twojej firmie przygotujemy dla Ciebie:

  • Rejestr czynności przetwarzania i/lub rejestr kategorii czynności przetwarzania opisujący czynności przetwarzania danych osobowych w Twojej firmie,
  • Dokument oceny ryzyka i oceny skutków dla ochrony danych w Twojej firmie,
  • Klauzule zgód na przetwarzanie danych osobowych,
  • Klauzule informacyjne,
  • Polityka ochrony danych osobowych,
  • Procedura oceny ryzyka i oceny skutków dla ochrony danych,
  • Polityka retencji danych,
  • Procedura powiadamiania o naruszeniu danych osobowych,
  • Procedury realizacji praw podmiotów danych,
  • Rejestr naruszeń danych osobowych,
  • Procedura odpowiedzi na żądania podmiotów danych,
  • Wzór umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.

Inne dokumenty, które na podstawi indywidualnej analizy okażą się konieczne w Twojej firmie.

Oferta

Prosimy o wypełnienie poniższego formularza. Na podstawie podanych informacji, przygotujemy ofertę.
Dzięki podanej nazwie firmy możemy zdobyć o niej dodatkowe informacje. Pozwoli to na rzetelną wycenę.
Imię i nazwisko są nam niezbędne, by skierować ofertę do właściwej osoby.
Twój numer telefonu i adres email są nam potrzebne do zadania Ci ewentualnych dodatkowych pytań niezbędnych do przygotowania oferty.
Adres e-mail jest nam niezbędny do przesłania oferty.
W polu “Treść wiadomości” wpisz dodatkową treść zapytania lub informacje, które uważasz za pomocne przy wycenie.

 


Administratorem Twoich danych osobowych jest Safelog M.Szczytko-Sołtysiak R.Tochman. Nasz adres, to ul. Romana Maya 1, 61-371 Poznań. W chwili przesłania danych przez powyższy formularz, podania ich telefonicznie, przesłania za pomocą czatu online lub mediów społecznościowych będziemy je przetwarzali zgodnie z artykuł 6 ustęp 1 litera b) RODO, w celu podjęcia działań na Twoje żądanie, przed zawarciem umowy. Szersze informacje znajdziesz tutaj.

CO JESZCZE MOŻEMY DLA CIEBIE ZROBIĆ?

Przejęcie funkcji IOD

Dla Ciebie RODO to tylko masa nieprzyjemnych formalności. Uwierzysz, że my to uwielbiamy? Nasz konsultant przejmie od Ciebie lub Twojego pracownika przykry obowiązek bycia na bieżąco z RODO. Ty skup się tylko na prowadzeniu biznesu.
Więcej>>>

Wdrożenie RODO z optymalizacją

To jasne, że boisz się nowych procedur. Jesteśmy od tego, aby wdrożyć obowiązujące zasady tak, by usprawniły funkcjonowanie Twojej firmy. Nie wierzysz, że to możliwe? Sprawdź nas!
Więcej>>>

 

Wsparcie (nie tylko) dla IOD

Osoba odpowiedzialna za RODO w firmie ciągle spotyka nowe wyzwania (zmiany w prawie, incydenty, zgłoszenia osób, etc.). Dla nas to “chleb powszedni”. Możemy podzielić się z Tobą naszym doświadczeniem i wspierać Cię w starciu z codziennymi wyzwaniami, jakie stawia przed Tobą RODO
Więcej>>>

Szkolenia

Wiedza nie boli, a na pewno bardzo Ci się przyda. Zdobądź praktyczne umiejętności z zakresu ochrony danych osobowych podczas naszych szkoleń. Dla Twojej wygody przeprowadzamy je również w formie e-learningu.
Więcej>>>

Audyt RODO

Brzmi strasznie, ale naprawdę nie ma się czego bać. W ramach audytu dokładnie poznajemy Twoją firmę, ustalamy jakie dane osobowe przetwarzasz i w jaki sposób to robisz. Zawsze znajdzie się coś, co można poprawić, a my wiemy, gdzie szukać.
Więcej>>>

Wsparcie podczas kontroli

Czeka Cię kontrola z Urzędu Ochrony Danych Osobowych? Wiemy, że to duży stres, szczególnie jeśli nie czujesz się na nią gotowy. Nasi eksperci, będą Cię wspierać podczas kontroli, aby zakończyć ją pomyślnie i zredukować Twój stres do minimum.
Więcej>>>